top of page
  • Yazarın fotoğrafıgokceayca

Izgara avokadolu, mikro herkül salatalı açık sandviç

Zincirleme isim tamlaması modunda oluyor tariflerin isimleri:)

Yine süpersonik bir tarifle karşınızdayım. Pratik olduğu kadar inanılmaz bir ekmek üstü lezzet oldu.

Malzemeler

- 1 tane çekirdeği çıkarılmış ve ikiye bölünmüş avokado

- Zeytinyağı

- Limon

- Deniz tuzu

- Taze çekilmiş karabiber

- Bir tutam organik maş fasulyesi filizi

- Bir tutam organik buğday filizi

- Bir tutam organik yeşil mercimek filizi

- Biraz toz karabiber ve toz kırmızı biber

- Bir tutam doğranmış maydanoz

- Keçi peyniri,

- Bir dilim ekmek (ben kavılca unundan yapılmışını tercih ediyorum, glüten sebebiyle)

Nasıl yapıyoruz?

Tost makinesini ya da ızgara tavanızı önceden ısıtın. Ben tost makinesinde yaptım.

İki avokado parçasını biraz zeytinyağı ile yağlayıp üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin.

Avokadoları kesik taraflari aşağıya gelecek şekilde sıcak ızgaraya koyun. Yavaşça bastırın. Ellemeden ve çevirmeden 4-5 dakika pişirin ve bir kenara koyun.

Küçük bir kasede tüm filizleri, maydanozu, karabiber ve pul biber ile karıştırın. Üzerine biraz limon suyu üzerine sıkın ve tekrar nazikçe karıştırın. İki şekilde servis edebilirsiniz.

Ekmek yemiyorsanız avokadoların ortasına filiz salatasını paylaştırıp üzerine yine az limon ve zeytinyağı gezdirip yiyebilirsiniz.

Ya da bir dilim ekmeği tost makinesinde kızartıp üzerine keçi peyniri ya da sevdiğiniz başka bir peyniri koyup onun da üzerine ince ince dilimlediğiniz ızgara avokadoları dizin. En üste de filiz salatasını koyun.

Mükemmel bir kahvaltı ya da ara öğün olarak yiyebilirsiniz. Aslında akşam hafif bir şeyler yiyeyim derseniz de iyi bir seçenek bu açık sandviç.

Avokadonun faydalarını da ayrıca yazayım istiyorum. Besin değeri oldukça yüksek bu meyvenin. Evet bazılarına yavan bir tad gibi gelebilir, bence yine de ızgaradaki halini beğeneceksiniz, bir şans verin.

Avokado A, C ve E vitaminleri açısından zengin. Kalp sağlığımıza gerçekten iyi geliyor, tekil doymamış yağ içeriyor. Bu yağ kan şekeri seviyemizi de düzenlemeye yardımcı. Kalorili diye düşünmeyin yiyin, çünkü uzun süre tok tutuyor. İçinde bolca folik asit var. Bu da inme riskini azaltıyor. Sağlıklı hücre gelişimini sağlıyor.

Avokado tam bir potasyum deposu...

Potasyum da kan basıncını dengeliyor. Göz sağlığımız için de yararlı. Yaşlandıkça oluşma ihtimali olan sarı nokta ve katarakta karşı koruduğu bilinen lutein açısından mükemmel bir kaynak. Kansere karşı da koruma sağlıyor, prostat ve meme kanserinde özellikle bu konuda araştırmalar yapılmış ve avokadonun bu kanserlere karşı etkili olduğu bulunmuş. Güçlü antioksidanlardan glutatyon içerdiği için serbest radikallerle savaşıyor, bu da daha yavaş yaşlandığımız anlamına geliyor. Yaşasın!!!

Veee biz kadınlar için en önemlisi cildimiz. Avokado cildimizi besliyor, parlaklık kazanmasını sağlıyor. Şimdi aklıma geldi organik nohut filizlerinden yaptığım bir de şahane bir avokadolu humus tarifim var, onu da bilahare paylaşırım. Şimdilik bu tarifle idare edin. Afiyet olsun...

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page