top of page
  • Yazarın fotoğrafıgokceayca

Organik yeşil mercimek filizli bulgur salatası

Bir Hataylı olarak elbette bulgurla aramızda bambaşka bir ilişki var:) Çocukluğumdan beri en sevdiğim tadlardan biri. Ben hatırlamıyorum ama 5 yaşındayken bizim eve yemeğe gelen bir tanıdığımızın bana süper acılı çiğ köfte yedirdiğini söylerdi annem. Gıkım çıkmadan yemişim:) O günden beri acı ile de bulgur ile de aram iyidir...

Glütenden dolayı bulguru artık nadir yiyorum ama arada kaçamak yapıyorum elbette. Zararını dengelemek için bu sefer bulgur salatasını nam-ı diğer kısırı mercimek filizi ile yaptım. Hem lezzetini hem de alkali bir öğün olma özelliğini artırdım. Ben bazen öğle yemeğinde bazen akşam yemeğinde sırf bunu yiyorum. Siz de deneyin, yorumlarınızı bekliyorum.

Malzemeler:

* 1 bardak su

* 1 su bardağı ince köftelik bulgur

* 1 salatalık - soyulmuş ve doğranmış

* 1 su bardağı organik yeşil mercimek filizi

* 2 taze soğan - ince dilimlenmiş

* 2 orta boy domates - doğranmış

* 1 su bardağı maydanoz

* 5 çorba kaşığı zeytinyağı

* 4 çorba kaşığı limon suyu

* Tuz- karabiber

* Servis için marul (isteğe bağlı)

Hazırlama:

Bulgur:

Bulguru yumuşatmak için 1 bardak su ekleyin. Ben sıcak suyu sevmiyorum bulguru lapalaştırıyor o yüzden oda sıcaklığındaki su da işimi görüyor. Sadece biraz daha beklersiniz o kadar. Biraz karıştırın ve üzerini kapatın. Yaklaşık 15-20 dakika bekleyin. Bulgurun tadına bakın yumuşamışsa hazırdır. Eğer sertse üzerine biraz daha su ilave edip bekleyin.

Bulgur hazır olduğunda:

Geniş bir kapta, soğutulmuş bulgur, mercimek filizlerini, taze soğan ve maydanozları iyice karıştırın.

Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Nazikçe malzemeleri birbirine karıştırın. Tadına bakın hangi malzemeden ilave etmek istediğinize karar verin.

Marul yaprakları üzerinde servis yapın.

Not: Dilerseniz kurutulmuş domates de ilave edebilirsiniz salatanıza, gayet güzel olur, tabi önceden biraz sıcak suda yumuşatmanız gerekir.

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page