top of page
  • Yazarın fotoğrafıgokceayca

Binbir çeşit salatası

Kuruyemişlerle salata yapmayı seviyorum, hem sağlıklı yağ içeriyorlar hem de uzun süre tok tutuyorlar. Aslında ideal olanı kuruyemişleri 2-3 saat suda bekleterek kullanmak, o zaman tekrar canlanıp daha faydalı hale geliyorlar. Önceden koymayı akıl edemediğim için bu seferlik ıslatmadan koydum.

En sevdiklerim ceviz, fındık ve badem. Sütleri de bir harika... Bazen yemeklere de katıyorum, özellikle ceviz omletlere ve mantar yemeklerine çok yakışıyor.

Katıldığım çiğ beslenme kursunda cevizden baharatlarla şahane bir köfte bile yapmıştık, hiç et kullanmadan. Aslında biraz araştırarak biraz da yaratıcılığımızı kullanarak çok güzel lezzetler yapmamız mümkün. Biz yeter ki merak, oyun ve spontanlığa kucak açalım :)

Salatam için malzeme alırken alışveriş ettiğim organik markette yeni keşfettiğim bir ürünü de kullandım: Organik Alıç Sirkesi.

Benim aldığım Bayrak Çiftliği'nin ürünü. Bayrak Çiftliği, Buğday Derneği'nin Tatuta'ya bağlı ekolojik çiftliklerden. Amasya'da çok güzel ürünler üretiyorlar.

Alıç sirkesi ne işe yarar diye soracak olursanız kalp, damar sistemimize ve beynimize faydası var. Bu sirke, damarları genişleterek kanın vücutta daha rahat dolaşmasını, kalp kaslarının güçlenmesini sağlıyor ve tansiyonu çok güzel dengeliyor. Damar sertliğinde de etkili. Şeker hastalığında da kullanılıyor. Yüksek miktarda antioksidan içeriyor.

40 yaş üzeri herkesin mutlaka kullanması tavsiye ediliyor.

2-3 haftalık kullanımdan sonra faydaları görülmeye başlıyor ve faydası artarak sürüyor. Üstelik hiçbir yan etkisi yok, sürekli kullanılabiliyor... Daha ne olsun :)

Binbir çeşit salatasının tarifine dönecek olursam burada yine mümkün olduğunca organik malzemeler kullandım.

Siz miktarları kendinize göre ayarlayın lütfen, ben kendime göre tek kişilik yaptım.

Malzemeler:

Mikro Herküllerden organik maş fasulyesi filizi (60 gr)

Organik marul (4-5 yaprak)

Organik dereotu (4-5 dal)

Organik maydanoz (4-5 dal)

Organik salatalık (1 adet)

Organik domates (1 adet)

Organik alıç sirkesi (1 tatlı kaşığı)

Ceviz (7-8 tane)

Fındık (7-8 tane)

Goji berry (bir avuç- ufak bir avuç ama:))

Keçi lor peyniri (bir avuç)

Limon (1/2 adet)

Deniz tuzu

Zeytinyağı

Afiyet olsun...

180 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page