top of page
  • Yazarın fotoğrafıgokceayca

Mikro Herküllü Aşure


Aşure ayına girince şu filizlerden aşure yapsam nasıl olur diye düşündüm, kolları sıvadım.

Önce barbunya ve nohut filizlerimi düdüklünün buhar tenceresinde haşladım. Barbunya 15 dakika, nohut filizi 5 dakikada pişti. (yaklaşık birer avuç kadar kullandım) Bu arada bir fincan kadar pirinç ile yaklaşık iki avuç organik buğday filizini suda haşladım. Yumuşayınca onları blender'da çektim, aşuremin hafif kıvamlı olması için. Sonra bu karışıma suda yarım saat beklettiğim 15 hurmayı ekleyip tekrar blenderdan çektim. Baktım yoğun bir kıvam oldu, hurmaların suyunu da ekledim tekrar tencereye koyup ocakta pişirmeye devam ettim.

Ağza tane tane gelmesi için tencereye bir avuç daha buğday filizi koydum, onların yumuşamasını beklemeden, haşladığım barbunya ve nohut filizlerini de ekledim. Süslemek için çektiğim fındıkları da kullandım, tencereye 1 çorba kaşığı toz fındık ekledim, biraz tarçın da ilave ettim.

Filizli karışım bir taşım kaynayınca tencereye küp küp doğradığım sarı kuru üzüm, kuru üncir, portakal kabuğu, kuş üzümü, kuru kayısıyı koydum. Sanırım onlar da 2-3 avuçtu. (Avuç hesabından gittim bu sefer:)) Meyveler çok da kendilerini koyvermeden ocağı kapatıp aşureyi soğuması için kaplara bölüştürdüm. Soğuyunca üstlerini nar taneleri, toz fındık, toz antep fıstığı, toz hindistancevizi ve buğday filizi ile süsledim.

Tadı abartmıyorum ama şahane ötesi oldu:) Evdekiler çok beğendi. Ha bir tek neyi değiştirirdim, biraz daha su ilave edip sulu bir kıvam yakalasam iyi olurdu, yoğun oldu kıvamı ama filizler aşureye 10 numara yakıştılar!

86 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page