top of page
  • Yazarın fotoğrafıgokceayca

Mikro Yeni Yıl Keki


Klasik olacak ama evet 2016 yeni heyecanlarla, yeni umutlarla geliyor diye düşünüyorum.

Kendi açımdan bir değerlendirme yapmam gerekirse 2015 Nisan'a kadar benim için gerilimli, yorucu ve yıpratıcı geçti. Fakat bu süreç o kadar farkındalıkla doluydu ki geriye dönüp baktığımda iyi ki öyle olmuş diyorum. Kendimle ilgili birçok şey öğrendim. Kendimi dinlemeyi, hayatımda neleri isteyip istemediğime karar vermeyi, kendimi ifade etme güçlüğüm yüzünden idare ettiğim ilişkilerle yüzleşmeyi, kendime güvenmeyi öğrendim. Sanırım bu derslerle birlikte Nisan'dan sonra hayatımda şahane şeyler oldu 2015'te.

Sunduklarımın değerini bilen çok güzel insanlarla tanıştım, dost oldum, heyecanlandım, çok mutlu oldum. Aralarda fazla güzel gelmedi de değil :) 2016'dan ise çok umutluyum, sanki her şeye yeniden başlıyor gibiyim. Yeni yılla birlikte Feriköy'de yeni evimize taşınıyoruz. Yeni üretim yerimiz de kısmetse orada olacak. Organik pazara çok yakınız, yakında pazarda Mikro Herkülleri görürseniz hiç şaşırmayın! Dükkanımıza da bekliyoruz. Umarım sizler de 2016 ile birlikte tazelenir, canlanır ve hayatınızda umut dolu güzel başlangıçlar yaparsınız.

Malzemeler

Kek için 1/2 su bardağı organik barbunya filizi

1/2 su bardağı badem ezmesi

(çiğ ya da kavrulmuş bademden rondoda çekerek hazırlayabilirsiniz) 2 yumurta 2 çay kaşığı vanilya ekstresi ​​

1/3 su bardağı toz kakao (mümkünse organik) 3/4 su bardağı hindistan cevizi şekeri1/4 çay kaşığı deniz tuzu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması için 2 su bardağı çiğ kaju 2 çay kaşığı vanilya ekstresi 1/8 çay kaşığı tuz 1/4 fincan bal

Süsleme için

Yaban mersini ya da goji berry

Toz hindistan cevizi

Yapılışı Kekleri hazırlamak için fırınınızı önceden 180 derece ısıtın. Barbunya filizlerini buharda15 dakika haşlayıp rondoda iyice çekip püre haline getirin. Yumurtaları çırpın. Ardından badem ezmesi, püre barbunya filizini ve vanilya özünü ekleyin.

Ayrı bir kapta kakao tozu, hindistan cevizi şekeri, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Islak ile kuru malzemeyi birbirine ekleyin ve çok iyi karıştırın.

Karışımı 8'li muffin kaplarının her birini 3/4 dolduracak şekilde dökün.

Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Keklerin ortasına kürdan batırın eğer kürdan temizse kekler pişmiş demektir. Kekleri fırından çıkardıktan sonra, üzerleri düzgün olsun diye fırın kağıdının üzerine ters koyun ve soğumaya bırakın.

Üzerlerindeki krema için çiğ kajuları 1-2 saat suda bekletin. İyice kuruladıktan sonra tüm krema malzemeleri ile birlikte 3-4 dakika mutfak robotunda çekin. Robotta iyi çekin ki kajunun sağlıklı yağları iyice açığa çıksın, böylece kremamsı bir doku elde edebilelim. Kekler soğuduktan sonra bıçak veya çay kaşığı yardımıyla ortasını oyup içine ve üstüne hazırladığınız kajulu krema ile doldurun.

Süsleme için istediğiniz miktarda yabanmersini ya da goji berry'i rondoda küçük parçalar haline gelene kadar çekin. Keklerin üzerine toz hindistan cevizi ile birlikte serpin.

Afiyet olsun!

Fotoğraflar sproutedroutes.com/healthy-chocolate-peppermint-cupcakes dan alınmıştır.

229 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page