top of page
  • Yazarın fotoğrafıgokceayca

Süper kahvaltı

Pratik çıtır salatayı bu sefer siyah zeytinli yaptım.

Yanına da iki yumurtalı, tereyağlı, organik sucuklu omlet...

Omletin üzerinde organik buğday filizleri var. Organik buğday filizinin faydaları burada...

Sabahları yumurta ilk tercihim olsa da kahvaltı için daha fazla seçeneğe ihtiyaç duyabiliyorum. Eskiden daha çok peynir tüketirdim fakat asidik olduklarından miktarını oldukça azalttım. Alırsam keçi peyniri alıyorum, özellikle de lor keçi peyniri. %80 alkali, %20 asidik besleneceksem %20'nin içinde biraz keçi peyniri olsun canim... Tabi bu yüzde yirmiye sucuk da giriyor onu atlamayalım:)

Gerçi organik sucuğu çok daha nadir yiyorum elbette. Şafak olmasa hiç aklıma gelmez, bizim ailenin yaramaz çocuğudur :) kendisi. Eh insanın yanında yiyen birisi olunca onun da canı çekiyor. En azından sucuk yiyecekse organik olsun diye tutturduğum için içinde tavuk tırnağı bile bulunan kötü sucukları yemez oldu. Bu bile başarı benim için!

Şimdi aklıma geldi, reklam yazarı iken bizim ekibe yeni bir sucuk markası gelmişti. Birlikte çalıştığım sanat yönetmeni arkadaşım da bu müşterinin yanılmıyorsam Antalya'daki fabrikasına gitmişti. Geri döndüğünde de sucuk, sosis gibi et türünden ne varsa yiyemedi uzun müddet. Artık ne gördü bilmiyorum. (Neyseki bu müşteri ile çalışmadık, sadece bir logo çalışması yapıldı ve gittiler...)

Ben de organiği çıkana dek o şaşalı markaların bile sucuğunu, sosisini ağzıma sürmedim. İçinde et olmadığını ve envai çeşit katkı maddesi olduğunu biliyorum çünkü.

Kahvaltı için bir ara smoothie'ler yapıyordum ama kışın içilmiyor, insan üşüyor. Bu içecekler yaz için ideal. Belki kışa bir alternatif sebze çorbaları ile güne başlamak olabilir. Aslında granola ve badem sütü olayı da güzel. Onu da deneyebilirim. Dur bakalım alkali ne gibi tarifler bulabilirim google efendiden bir araştırayım.

Siz de tariflerinizi paylaşırsanız sevinirim. Kahvaltıda besleyici ve sağlıklı neler yiyebiliriz?

54 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page